W wojewódzkim konkursie kulinarnym pn.: "Tradycyjny stół wigilijny", który dobył się wczoraj w Tykocinie Koło Gospodyń Wiejskich z Borkowa otrzymało wyróżnienie. Jury miało trudne zadanie, by wybrać najlepszą spośród 33 prezentacji. Na stole przygotowanym przez Panie z Borkowa znalazło się tradycyjnie 12 potraw w tym m.in.: karp w galarecie, szczupak faszerowany w galarecie, czerwony barszcz i pierogi z grzybami, paszteciki, śledzie z beczki w wodzie z octem, sałatka śledziowa pod pierzynką, kapusta z grzybami, kompot z suszu i bułeczki drożdżowe z makiem. Prezentacja wyróżniała się nie tylko wyjątkowym smakiem potraw, ale też estetyczną aranżacją z wykorzystaniem dekoracyjnych elementów w niebieskiem kolorze. Panie również ubrane były na niebiesko.Całość "okraszona" była opowieściami o świątecznych zwyczajach w Borkowie, o które pytali m.in. dziennikarze Radia Białystok. Pierwsze miejsce przyznano paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Dobrego Lasu. Więcej o konkursie TUTAJ
Wyróżnienie dla Koła Gospodyń Wiejskich z Borkowa
- Szczegóły